Hoe gaat het momenteel met Startblock na het winnen van de titel “Circulaire Change Maker Flevoland”?

Het gaat goed, ondanks de uitdagingen op de markt. Het winnen van de titel heeft bijgedragen aan onze naamsbekendheid en mensen zijn nieuwsgierig naar deze titel. Wat betekent deze en op welke manier maken wij impact? Die gesprekken zijn leuk om aan te gaan!

Op LinkedIn zie ik mooie projecten voorbijkomen, kun je wat meer vertellen over deze gave ontwikkelingen?

Sinds de finale van de Circulaire Innovatie Top 20 hebben we woningen mogen plaatsen in Zwolle en Eerbeek. Ook hebben we onze portefeuille uitgebreid met een aantal woningtypes. We hopen in 2025 deze officieel te mogen plaatsen en daardoor dus nog meer duurzame woningen te mogen realiseren. Verder proberen we nog verder te ontwikkelen in de woningen, bijvoorbeeld in duurzamere installaties of isolatiemateriaal, om zo onze impact te vergroten.

Wat vond je van de Circulaire Innovatie Top als wedstrijd?

Wat zijn de belangrijkste inzichten of ervaringen die je hebt opgedaan? Echt ontzettend leuk en waardevol! Het was heel tof om te zien hoeveel circulaire initiatieven er al zijn in de provincie Flevoland, maar ook landelijk. En vooral de passie waarmee iedereen over zijn of haar initiatief sprak was inspirerend. We hebben zelf geleerd dat we al op de goede weg zijn, maar dat we met het aangaan van lokale partnerschappen nog meer kunnen bereiken.

Wat zou je zeggen tegen bedrijven die nog twijfelen om circulaire innovaties in hun bedrijfsmodel te integreren?

Niet langer twijfelen maar doen. Materialen worden steeds schaarser. Het is dus noodzakelijk om producten zo te maken dat materialen van uitputtelijke bronnen niet verloren gaan of dat we producten maken uit hernieuwbare bronnen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie circulaire oplossingen schaalbaar en duurzaam blijven op de lange termijn?

Vanaf de start van ons bedrijf is schaalbaarheid de inzet, we hebben een fabriek die rendabel is bij 2 woningen per week maar probleemloos opgeschaald kan worden naar 8 woningen per week.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Startblock?

Als overheden efficiënter kunnen komen te concrete planvorming zie ik een rooskleurige toekomst voor de bouw en daarmee ook voor Startblock. Op dit moment zijn onze uitdagingen niet anders dan collega’s in de markt. Niet of, maar wanneer projecten hun doorgang kunnen krijgen

Deel dit bericht

Misschien ook interessant